Hoe maak ik tijd voor mijn privé?

Stel prioriteiten

Zet voor jezelf op een rijtje wat je wilt bereiken op professioneel en persoonlijk vlak. Elimineer vervolgens alle bezigheden die je niet helpen die doelen te bereiken. Wil je een nieuw project uitvoeren én aanwezig zijn bij de sportwedstrijden van jouw kinderen? Zet deze twee dingen dan bovenaan jouw prioriteitenlijst en stel alles in het werk om ze te doen.

Schrap bezigheden

Stop met verplichtingen waar je je niet volledig in kunt storten. Laat alle bezigheden die je niet dichter bij jouw doel brengen los. Op die manier creëer je ruimte voor belangrijkere dingen.

Stel deadlines

Ga er niet van uit dat je de tijd voor je privé van de ene op de andere dag bereikt hebt. Het zal tijd kosten. Stel daarom kleine doelen die je in een bepaalde tijd gerealiseerd kunt hebben. Begin bijvoorbeeld met een halfuur te ontspannen en bouw dit verder uit.

Gebruik de techniek in jouw voordeel

Techniek moet zorgen voor een betere balans tussen werk en privé, en die niet verstoren. Gun jezelf enkele technologievrije momenten per dag. Zet jouw telefoon en pc uit op vaste momenten.

Inplannen

Plan bezigheden als sporten of hobby’s als afspraken in je agenda. Stop bijtijds met je verplichtingen. Mocht het een keer niet lukken de geplande bezigheden te doen, pak de eerstvolgende keer dan extra tijd voor deze activiteiten.

Hoe gaan wij met uw data om?

Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy beleid.