Ik voel mij eenzaam. Hoe kom ik hier doorheen?

Werk eens ergens anders

Als zelfstandig ondernemer werk je vaak, ook als je personeel in dienst hebt, alleen. Meestal zit je met je gedachten vast, omdat je met niemand kunt klankborden en dit voorkomt dat er werk uit je handen komt. Je krijgt niets gedaan. Wat zou je kunnen doen?

Mijn advies is op dit soort momenten, eens ergens anders te werken. Door te veranderen van werkplek heb je de gelegenheid mensen te ontmoeten met wie je een gesprek kunt aanknopen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een flexwerkplek, de openbare bibliotheek of een koffietent.

Zoek een coach

Je kunt gerichter hulp vragen aan een coach uit jouw vakgebied. Vaak kun je binnen een uur verder met nieuwe inzichten en adviezen. Dit zou een ondernemer kunnen zijn, die meer ervaring heeft of iemand die al gepensioneerd is. Als je je alleen voelt kunnen dit soort contacten, je ook door deze moeilijke periode heen helpen.

Wacht er niet te lang mee, omdat je denkt dat je het alleen wel kunt oplossen. Maak vandaag nog een afspraak.

Word lid van een businessclub

Bezoek eens een businessclub. Vaak kun je als introducee mee naar een lezing of een event. Het geeft je de gelegenheid je te oriënteren of het activiteitenaanbod aansluit op jouw agenda en bij jouw voorkeur past. Je zal behalve zakelijk ook persoonlijk ontwikkelen.

Bel een collega-ondernemer

Bellen met een collega-ondernemer geeft je de gelegenheid om op een ontspannen plezierige manier bij te praten. Als jij jezelf hoort spreken kan dit vaak al genoeg zijn, om je te realiseren dat je niet alleen bent. Je kunt ook vaste belmomenten met elkaar afspreken, zodat jullie met volle aandacht van gedachten kunnen wisselen.

Mail je zorgen

Gedeelde zorgen zijn halve zorgen. Je kunt je gevoelens of hetgeen jou alleen doet voelen ook opschrijven. Stel een mail op en schrijf alles op wat je bezighoudt. Verstuur de mail naar een persoon die jij vertrouwt en met wie je hierover afspraken hebt.

Hoe gaan wij met uw data om?

Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy beleid.