Ik heb een nieuwe vlam, hoe weet ik of dit blijvend is?

Geniet van elkaar

Van harte gefeliciteerd. Een nieuwe liefde geeft je vleugels. De vlinders in je buik geven jou een heerlijk gevoel. Maak het knus en gezellig met elkaar. Doe af en toe eens gek en verwen elkaar naar hartenlust.

Leer elkaar eerst beter kennen

Neem de tijd elkaar beter te leren kennen. Ga opzoek naar de speciale "gebruiksaanwijzing" van elkaar. Kom erachter wie de ander is, wat de ander belangrijk vindt, wat de dromen zijn van de ander. Wees bereid jezelf open te stellen voor elkaar, dit zal jullie prille relatie alleen maar ten goede komen.

Neem ook de tijd voor jezelf

Gedoseerd met jezelf bezig zijn, zal de basis van jullie beginnende relatie verstevigen. Als jij goed zorgt voor jezelf zul je ontspannen zijn, jouw inlevingsvermogen naar de ander vergroten en beter bereidt zijn compromissen te sluiten. Vind jij het moeilijk tijd te reserveren voor jezelf, begin dan met twee uurtjes per dag iets voor jezelf te doen of één middag per week. Het geeft jouw nieuwe vlam ook de gelegenheid diens eigen bezigheden op te pakken. Zo voorkom je dat ieders eigen vriendschappen verwateren of hobby´s aan de kant worden geschoven.

Neem de volgende stap alleen als het voor jullie beide oké is

Belangrijke veranderingen hebben de tijd nodig. Deze tijd zorgt ervoor dat je elkaar beter leert kennen, zonder dat je elkaar opjaagt. Neem alleen de volgende stap in jullie relatie als dat voor jullie beiden oké is. Bespreek daarom eerst wat voor jullie beiden belangrijk is en wat jullie verwachtingen zijn. Zo kun je in alle rust bijvoorbeeld de kennismaking met elkaars vrienden of familie voorbereiden en elkaar helpen, zodat deze ontmoetingen een prettige ervaring zal zijn voor jullie beiden.

Heb geduld met elkaar

Een relatie vraagt inzet van twee personen. Het is de taak van jou en je nieuwe vlam de relatie te laten werken. Neem vooral elkaars minder goede kanten voor lief, want niemand is perfect. Zet tegenover een minpunt minstens één sterk punt van de ander. Dit zorgt voor evenwicht en je kunt zien waar jullie elkaar aanvullen. Jullie uithoudingsvermogen groeit hierdoor. Uiteindelijk zullen liefde en begrip meer de overhand hebben in de omgang met elkaar.

Hoe gaan wij met uw data om?

Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy beleid.