Ik wil mijn ex terug, wat kan ik doen?

Neem een time-out

Een adempauze in jullie relatie is een mogelijkheid om na te denken en de tijd te nemen voor jezelf. Neem in elk geval geen contact op met je ex en volg de persoon niet op Facebook of Whatsapp. Dit zal je meer vragen geven dan antwoorden. Mijn advies: concentreer je op jezelf. Doe dingen die je al een poosje hebt laten liggen, ga sporten of spreek af met jouw eigen vrienden. Een adempauze hoeft geen zes maanden te duren. Maar neem in elk geval voldoende tijd, mijn advies is minimaal twee weken, om tot jezelf te komen.

Zet de positieve punten van jullie relatie op papier

Als je een moment van innerlijke rust hebt gevonden in de onderbreking van jullie relatie pak dan een groot vel papier. Schrijf alle positieve punten op die jullie verbinden. Is het moeilijk om met de positieve punten te beginnen, noteer dan wat je minder positief vindt in de omgang met de ander. Tegen elk van deze punten schrijf je een punt op wat wel goed is, of je schrijft het tegenovergestelde op, zoals jij zou willen dat jullie met elkaar omgaan.

Stel vast wat jij wilt met de verbroken relatie

Het leven bestaat uit tegenstellingen vaak wil de één graag iets en heeft de ander dat liever niet. De kunst om toch te krijgen wat jij wilt, is eerlijk te zijn naar jezelf. Wat wil jij echt met de verbroken relatie. Het is nu even niet belangrijk wat je ex wil, in een later stadium heb je voldoende tijd om dat uit te zoeken.

Neem contact op met je ex

Het kan zijn dat je ex inmiddels contact met je heeft opgenomen. Mocht dat niet zo zijn en jij zit goed in je vel, wees dan degene die het initiatief neemt. Telefonisch contact is in dit stadium beter in plaats van een geschreven bericht. Als je met elkaar praat is de kans op misverstanden kleiner. Praat niet te lang is mijn advies. Maximaal 10 minuten adviseer ik jou. Houd dit gesprek luchtig en vraag of de ander openstaat om jullie ruzie uit te praten. Misschien zul je het contact eerst op deze manier moeten opbouwen, voordat de ander openstaat om jou te ontmoeten.

Maak een afspraak voor een gesprek

Persoonlijk praten met een kop koffie, is voor jullie beiden beter. Je kunt bijvoorbeeld beter zien wat iemand bedoelt en je kunt dan ook beter doorvragen. Luister eerst naar de ander en laat diegene uitpraten. Een onderbreking van de ander voorkom je door, tijdens het luisteren, je vragen te noteren. Als de ander helemaal uitgesproken is, kun jij het woord nemen en de vragen stellen waar jij duidelijkheid over wil. Samen kun je dan bepalen hoe jullie verder willen.

Hoe gaan wij met uw data om?

Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy beleid.