Hoe kan ik omgaan met storingen?

Doe vervelende klussen eerst

Klussen waar je tegenop ziet kun je het beste meteen ’s ochtends doen. Dan ben je er het snelst vanaf. Mocht je door de werkdag heen gestoord worden om wat voor reden dan ook, dan kun je met volle aandacht inspelen op deze onverwachte gebeurtenissen.

Plan grote en kleine klussen

Veel mensen helpt het grote en kleine klussen te plannen. Er is geen algemeen geldende regel of je beter met grote of juist met kleine klussen kunt beginnen, of met een afwisseling van grote en kleine klussen. Probeer uit wat bij jou past.

Plan tijd voor onvoorzien werk

Tijdens jouw werkdag wordt je regelmatig gestoord: een collega komt iets vragen, de telefoon gaat, er komt een klusje tussendoor, er moet een brief de deur uit, er moet een e-mail nu beantwoord worden, en zo gaat het de hele dag door. Houd in jouw planning rekening met de tijd die opgaat aan onvoorzien werk. Bepaal wat spoed heeft Als een bepaalde taak die tot jouw kerntaak behoort, spoed heeft, financieel belangrijk is en in lijn is met jouw doelstellingen, geef er dan de hoogste prioriteit aan. Pak het meteen aan.

Stel jouw kerntaak centraal

Waar sta je voor? Scheid de taken die echt door jou gedaan moeten worden van de taken die je -in overleg- kunt delegeren naar anderen.

Hoe gaan wij met uw data om?

Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy beleid.