Hoe motiveer ik mijn medewerkers?

Laat merken dat je het waardeert als iemand initiatief neemt

Om jouw medewerkers betrokken en gemotiveerd te houden, is het belangrijk dat zij altijd bij jou terecht kunnen als zij in hun werk tegen obstakels aanlopen of als zij ideeën hebben hoe werkprocessen verbeterd kunnen worden. Geef jouw waardering voor hun voorstellen en hun handelingen. Het zal andere medewerkers die zich op de vlakte houden ook kunnen stimuleren actief te worden.

Geef inspraak in werkzaamheden

Als werkzaamheden veranderen, bespreek dit dan met jouw medewerkers. Vaak weten zij als geen ander een oplossing om taken beter te kunnen doen. Het zal ze betrokken maken en zij zullen zich verantwoordelijk voelen dat hun voorgestelde veranderingen met succes worden ingevoerd en succesvol blijven.

Bedenk samen concrete doelen

Bedenk samen met je medewerkers doelen die jullie willen halen in de bedrijfsvoering. Dit zal de bereidheid van je medewerkers verhogen mee te doen en zich in te zetten om deze doelen te halen.

Schrap nutteloze bijeenkomsten

Veel praten en weinig doen is nutteloos. Als je merkt dat bijeenkomsten weinig resultaat geven schrap ze dan of bouw het aantal keren af dat deze plaatsvinden in de vastgestelde perioden. Er blijft dan meer tijd over om te doen wat belangrijk is.

Zeg waar je tevreden over bent

Vaak vergeten wij aan te geven waar wij tevreden over zijn. Maak er een gewoonte van om op vaste momenten de mensen waarmee je samenwerkt een compliment te geven. Wacht niet tot het jaarlijks beoordelinggesprek of functioneringsgesprek. Je medewerkers zullen zich gewaardeerd voelen. Jouw oprechte complimenten zullen de betrokkenheid en de productiviteit zeker ten goede komen.

Hoe gaan wij met uw data om?

Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy beleid.