Wat kan ik doen om werk en privé in balans te krijgen?

Stel prioriteiten

Zet voor jezelf op een rijtje wat je wilt bereiken op professioneel en persoonlijk vlak. Elimineer vervolgens alle bezigheden die je niet helpen die doelen te bereiken. Wilt je die promotie én aanwezig zijn bij de sportwedstrijden van jouw kinderen? Zet deze twee dingen dan bovenaan jouw prioriteitenlijst en stel alles in het werk om ze te realiseren.

 

 

Ken het beleid van jouw werkgever

Veel bedrijven hebben een beleid omtrent flexibel werken, maar veel mensen weten niet wat hun mogelijkheden zijn. Vraag ernaar bij personeelszaken en verdiep je erin.

Zorg dat je op iemand terug kunt vallen

Vroeg of laat heb je hulp nodig. Zorg dat je weet bij wie je terecht kunt voor uiteenlopende en onverwachte zaken. Denk aan familieleden, vrienden, buren of collega’s.

Geef jouw grenzen aan

Wees duidelijk tegen jouw collega’s en je werkgever. Ben je niet bereikbaar ’s avonds, in het weekend, of omdat je privéproblemen aan het oplossen bent, stel ze daarvan op de hoogte en zorg dat ze je dan ook niet storen.

Werk thuis

Werk zoveel mogelijk thuis. Niet hoeven reizen en geen nette kleding kiezen, scheelt tijd. Vaak krijg je thuis veel meer gedaan, omdat je niet wordt afgeleid door gesprekken met collega’s en tijdrovende vergaderingen. Je kunt je langer concentreren op jouw werk en houdt ook nog tijd over voor privézaken.

Hoe gaan wij met uw data om?

Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy beleid.